divendres, 21 d’octubre del 2016

ATENCIÓ A CADA MOMENT DE LA CLASSE

Durant una classe d'Educació Física, poden passar moltes coses o bé no en pot passar cap. De fet, la classe comença quan assegut davant de l'ordinador la imagines, la dibuixes, la dissenyes pensant en els nens hi nenes que hi prendran part. Sense elles i ells, la sessió no té cap mena de sentit. De fet, no podem dir que una sessió està acabada fins que no l'han interpretat els nois i noies que hi han participat. Aleshores és quan la podem contemplar des de fora i veure si ens ha quedat bé o no, si ens porta cap a una altra porta o bé malauradament és el final d'un camí; ens convida a la seva relectura, a pensar com la podem millorar, ampliar, fer créixer pensant ja en altres alumnes que han de venir i que l'han d'interpretar de nou. 

Porta molta feina dissenyar una sessió. Però la feina no s'acaba aquí. El millor sempre està per venir. Durant la seva posada en pràctica, cal estar en tot moment alerta. No baixar mai la guàrdia. Per què? Doncs perquè mai saps què passarà? En quin moment un alumne o una alumna brillaran amb el que els has proposat i t'enlluernaran amb la seva llum, amb la seva brillantor. I aquest és el millor moment de la feina, aprendre d'ells i d'elles. I creu-me que m'esforço per a no perdre'm aquest moment, que no saps quan passarà. Perquè cada alumne i cada alumna poden brillar en un moment diferent de la sessió; a cadascú li escau més bé una manera o una altra d'expresar-se, de relacionar-se amb el món, i per aquest motiu, si la sessió està ben definida, inclourà diferents mitjans d'expressió per a que tothom hi pugui trobar el seu moment. Per això s'ha d'estar sempre atent, sempre alerta, si no t'ho vols perdre. Com quan mires el cel d'una nit d'estiu a l'espera d'un estel fugaç per a gaudir del moment i alhora demanar un desig. Un mateix joc d'una classe d'Educació Física no es juga mai igual, tot tendeix a començar de nou cada vegada que s'aplica i canvia de forma i expressió cada vegada que un grup el practica. Com diu Pedro Guerra, "la pluja mai no torna enlaire". 





ETS UN LÍDER O ETS UN CAP?

ANIMAR A ARRISCAR-SE

Arrisca’t!!!

Aquesta hauria de ser la resposta a qualsevol repte que es proposi durant la sessió d'Educació Física, fet que hauria de passar constantment. Sempre cal arriscar-se a fer coses noves. Si les fas i encertes, és una recompensa; és a dir, un nou èxit. Si per contra, les fas i t’equivoques, és una lliçó; és a dir, un nou èxit. Si les fas i les encertes, seràs més feliç i si falles, seràs més savi o més sàvia. 

De fet, estadísticament, fallaràs el 100% de les coses que NO intentis mai. Del contrari, pots anar rebaixant el percentatge. Tu mateix o tu mateixa... Imagina que bonic pot ser arriscar-se i que tot surti bé. 


divendres, 14 d’octubre del 2016

SALUT EN UN MINUT! LA MOBILITAT SOSTENIBLE I SEGURA


Resultat d'imatges de setmana mobilitat sostenible i seguraEn motiu dels actes de celebració de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2016, els nois i noies de Cicle Superior, ens obsequien amb uns simpàtics consells de salut per a una millor mobilitat sostenible i segura. Us animem a prendre'n nota i millorar de passada la nostra salut! Veieu-los al blog de l'escola. 






CAMINS DE VILASSAR DE MAR A EDUCACIÓ PER A LA SALUT



Resultat d'imatges de European Mobility Week
El passat dilluns dia 19 de setembre, els alumnes de Cicle Superior d'Educació Primària van dur a terme al llarg de tot el dia, la primera edició de la passejada saludable "Camins de Vilassar de Mar" amb un total de 10 kilòmetres ubicats en diferents trams urbans, de platja i entre zones de conreu i d'hivernacles que ens va portar des de l'escola fins a Premià de Mar i, després de dinar, de retorn a Vilassar de Mar

Aquesta ruta és més llarga que les rutes saludables que realitzàvem els anys anteriors i s'emmarca dins dels actes que des de l'àrea d'Educació per a la Salut es fan a l'escola en motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i SeguraPodeu consultar les propostes que ha fet l'escola tant a la pàgina de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, com a la plana de la European Mobility Week

Tot seguit, us afegim un vídeo amb el que ens podreu acompanyar en aquest viatge lúdic i saludable. Us convidem a seguir-nos i deixar el cotxe a casa! Cliqueu aquí.



PASSEJADA I JOCS TRADICIONALS A LA SETMANA DE LA MOBILITAT SOSTENIBLE I SEGURA 2016

El dijous dia 22 de setembre, els nois i noies de Primer i de Segon d'Educació Primària van fer una sortida pels carrers de Vilassar de Mar per anar a fer una jornada de jocs tradicionals. 

Va ser una passejada molt agradable i ens ho vam passar d'allò més bé jugant a jocs d'ahir, d'avui i de sempre! 

Només heu de veure aquest vídeo que us enllacem per a fer-vos una idea de l'activitat que Cicle Inicial va fer en motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura així com la European Mobility Week.  


dimecres, 12 d’octubre del 2016

CIRCUIT DE PATINS I PATINETS DURANT LA SETMANA DE LA MOBILITAT SOSTENIBLE I SEGURA

Moure's amb patins i patinets és una molt bona opció per a desplaçar-se de forma saludable i sostenible, però a més, si practiquem i millorem la nostra habilitat, també serà una manera força segura d'anar d'un lloc a l'altre. En motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura i de l'European Mobility Week,  els alumnes de Tercer i de Quart curs d'Educació Primària han dissenyat el seu propi circuit d'habilitat per a practicar amb els patins i patinets que han portat de casa. Ho han fet al pati de l'escola i us ho mostren al blog de l'escola mitjançant aquest vídeo