dijous, 11 de juliol del 2013

ELS 100 LLENGUATGES DELS NENS I LES NENES


Treballar amb nens vol dir haver de fer els comptes amb molt poques certeses 
i moltes incerteses

(1920-1994)


Mestre i pedagog italià, Loris Malaguzzi, va ser iniciador i inspirador de l’aventura educativa reggiana i va impulsar la creació d’un servei públic municipal d’escoles infantils. Va dedicar la seva vida a construir una experiència educativa de qualitat, on l’aprenentatge s’aconseguís a través de la recerca i de l’experimentació. 


Segons Malaguzzi, l’escola subestimava els alumnes, els encasellava i no els permetia experimentar, aprendre per ells mateixos. Per a ell, les idees sorgeixen d’experiències reals i donen com a resultat conclusions i respostes reals. Segons la seva pròpia pedagogia, els nens i les nenes tenen el potencial, la curiositat i l’interès per a construir el seu propi aprenentatge.

Tu creus que han canviat gaire les coses? Si creus que encara té vigència el seu missatge, continua llegint...

divendres, 5 de juliol del 2013

UN BON LLIBRE SOBRE EDUCACIÓ

A l'Editorial Graó podem trobar un molt bon llibre sobre educació a càrrec del professor Miguel Ángel Santos Guerra. Per a que us feu una idea del que s'hi explica a dins, us poso aquesta sinopsi:


És una selección de textos que giran en torno a la escuela y a la tarea de educar en nuestros días. y que nos ofrecen una mirada crítica, aunque constructiva y fresca, a los problemas reales que nos acucian, que nos animan a ser mejores, pero sobre todo que nos proporcionan el bagaje esencial para abordar los embates educativos del presente y para enfrentarnos a los venideros. Algunos de estos textos abordan las grandes cuestiones pendientes que arrastra la escuela desde épocas inmemoriales. otros, sin embargo, son de nueva factura, acordes con el devenir de los tiempos, problemas que no tenía la escuela de antes.



Darrer dia del curs d'estiu de l'INEFC

Ei, avui divendres darrer dia del curs d'escola d'estiu de l'INEFC al voltant de les noves tecnologies i l'Educació Física.

Tot molt bé, ha servit per a començar a fer camí.


Per tant, seguirem caminant, a veure fins a on arribem. Ale, bon estiu!

dilluns, 1 de juliol del 2013

Benvingudes i benvinguts al nou Bloc d'Educació Física, Salut i Psicomotricitat de l'escola La Presentació

Eiiiiiiiiiiiiii

benvingudes i benvinguts al recentment inaugurat bloc d'Educació Física i Educació per a la Salut de l'escola La Presentació de Vilassar de Mar.


Passeu, passeu... sou a casa vostra!